1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Trostruki jubilej

b_0_0_0_00_images_phocagallery_jubilej_img_8898.jpg

 


   

U subotu, 26. kolovoza proslavile smo trostruki jubilej:

450. godišnjicu rođenja sv. Franje Saleškoga

70. godišnjicu dolaska sestara u Zagreb u Dom Božje providnosti, u Corpus Domini i

50 godina redovničkih zavjeta sr. M. Alojzije Martinčević.

 

Sv. Misu predvodio je i propovijedao p. Marko K. Glogović, provincijal pavlina, a pjevao je župni zbor Krista Kralja iz župe Domaslovec.

Odazvao se velik broj vjernika te je iz Duh. stola dobivena dozvola da se vjernici, u slučaju potrebe, mogu pustiti u kor. Sv. misa slavila se na čast sv. Franje Saleškoga koji je rođen 21. kolovoza 1567. godine. Za njegov 450. rođendan prevedena je mala knjižica koju je za ovu prigodu napisao p. Herbert Winklehner, oblat sv. Franje Saleškog. On je u glavnim crtama prikazao život sv. Franje Saleškoga. U prikaznoj procesiji prinesen je na oltar relikvijar s moćima sv. Franje Selškog koji su izradili zlatari braća Josip i Zvonimir Rodić prema nacrtu umjetnika Tomislava Kršnjavog. Nakon sv. Mise svi su mogli izraziti svoje štovanje relikvijama.

Na početku mise sve prisutne pozdravio je don Pavao Crnjac, rektor kapele i čestitao sestrama jubileje, zatim je gđa. Mira Vrbanović izrekla prijateljske i tople riječi u ime vjernika kapele. P. Marko Glogović pozvao sve prisutne da nas prati u sv. Misi riječ zahvalnost i poniznost. U propovijedi je istaknuo kako bi svi sada trebali imati osjećaj počašćenosti što prisustvuju obilježavanju ovih obljetnica, važnih i velikih. Gospodin je pozivao i danas poziva muškarce i žene pa čak i djecu da služe u Njegovom Kraljevstvu. Govorio je s mnogo topline i ljubavi i vrlo jednostavno kako mu je već dano od Gospodina. Spomenuo je da su časne sestre i svećenici posebni jedino po tome što su se usudili reći Bogu DA. Inače ništa drugačiji od ostalih ljudi. Od kuda, kako i zašto netko ode u misije, na ulicu da naviješta Evanđelje. Osobno je bio sam začuđen kad ga je Bog pozvao na apostolat za život da spašava nerođenu djecu. Naš Bog je tako čudesan, kazao je propovjednik Marko, Bog proviđa i uvodi nas sve dublje u otajstvo suživota s Isusom kojeg ćemo jednog dana gledati cijelu vječnost.

Pod sv. Misom sr. M. Alojzija obnovila je svoje zavjete koje je položila 2. lipnja 1967. na svetkovinu Srca Isusova. U sv. misi sestre su se spomenule svojih pokojnih sestara koje su prošle mukotrpan put od samog osnutka samostana. Tijekom 70 godina njih 12, koje su živjele u ovom samostanu, preselilo se u vječnost. Sada živi sedam sestara s vječnim zavjetima u Zagrebu, sedam sestara iz Hrvatske je u drugim samostanima Reda: dvije u Njemačkoj, tri u Austriji, jedna u Francuskoj i jedna u Italiji.

 

b_0_0_0_00_images_phocagallery_jubilej_img_8888.jpg