1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Proslava jubileja 400. god. utemeljenja Reda


Proslava jubileja 400. god. utemeljenja Reda u Zagrebu 2010.

 

Na blagdan sv. Franje Saleškog, 24. siječnja 2010. p. Zvjezdan Linić otvorio je jubilarnu godinu, a pripremale smo se sa svim vjernicima trodnevnicom. Do toga dana darovale smo našem Gospodinu 400 sati klanjanja koje smo sakupljale cijele 2009. Počele smo prvim petkom u mjesecu veljači 40 satnim klanjanjem i tako 10 puta po 40 sati bez prekida dan i noć. Za svaku od nas bio je svaki sat klanjanja poseban jer smo donosile pred Gospodina potrebe i nakane svih naših samostana u cijelom svijetu. Svaka sestra imala je cedulju s popisom onih samostana za koje treba moliti.
U korizmi 14. ožujka oko 21 sat imale smo radost primiti Relikvije naše sv. Sestre Margarete M. Alacoque. Naša kapela bila je ispunjena vjernicima do zadnjeg mjesta. Ostali su u molitvi sve do pola noći. Drugog dana je Sv. Misu služio biskup Valentin Pozaić i 14 svećenika. Još nikada u našoj maloj kapeli nije koncelebrirao toliki broj svećenika. Svi su ostali kod nas na objedu.

proslava-jubileja-sestre-pohoda-marijinaNakon Uskrsa započele smo obnovu našeg krovišta i fasade. Radnici su radili užurbano jer je do proslave 5. lipnja, kada nam je došao uzoriti g. kardinal Josip Bozanić skela morala biti skinuta. Dan prije proslave jako je padala kiša, ali su oni u kabanicama skidali daske i sve čistili zajedno sa sestrama za proslavu. Došlo je mnogo vjernika i naših prijatelja. Časne sestre raznih redova ispunile su naš kor.

Za sve je bilo dirljivo kada smo za prinos darova donijele drvenu škrinju u kojoj je bilo 400 krunica za dar našem Kardinalu a koje će on podijeliti na župama. Slavlje je uzveličao skladan zbor bogoslova. Nakon Euharistijskog slavlja svi su prisutni bili pozvani na večeru.
Na svetkovinu Srca Isusova naša najmlađa s. M. Petra položila je svoje prve sv. zavjete.
Od 16. do 23. lipnja naše tri sestre imale su milost hodočastiti na grobove naših sv. Utemeljitelja. Dugujemo veliku zahvalnost našoj Regionalnoj poglavarici, Majci Liobi, koja je sve to s mnogo ljubavi organizirala. Za svetkovinu naše majke Ivane de Chantal pripremale smo se trodnevnicom u kojoj smo našim vjernicima pokušavale približiti život i djelo naše sv. Majke.
U ovoj jubilarnoj godini svakoj je sestri darovano 10 dana samoće, a dobivena i je posebna dozvola od biskupa da sestre smiju izaći iz klauzure na propovijedane duhovne vježbe kod naših dragih Sestara Milosrdnica (sestre sv. Vinka Paulskog) nedaleko od Zagreba.
Na blagdan Prikazanja Marijina u hramu, 21. 11. položila je svečane zavjete naša najstarija s. M. Ignacija u svojoj 74. godini života. Slavlje je uzveličao svojim višeglasnim pjevanjem Collegium Pro Musica Sacra.

Poziv-sman