1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Sedam Mučenica - svjedokinje vjere

7-mucenica-sestara-pohoda-marijina
One su živjele sakrivene u prvom samostanu Pohoda Marijina u Madridu, predane kontemplaciji i daleko od političkih strasti, koje su potresale Španjolsku onoga vremena gdje se je raspirio građanski rat svom žestinom.
Pročitajte više

Primanje u Red

400godina

«Niste vi izabrali mene, nego sam ja izabrao vas.» Iv 15,16

Na osnovu prava, koje je vlastito i povlašteno pravo Reda i u skladu s prvotnim nakanama Utemeljitelja, ulazak i boravak u klauzuru dopušta se ženama i djevojkama koje žele duhovne vježbe ili dane sabranosti.
Pročitajte više

Sestre Pohoda Marijina

Sestre Pohoda Marijina su redovnička zajednica koju je ustanovio sveti Franjo Saleški zajedno sa svetom Ivanom de Chantal.Dan ustanovljenja reda je 6. lipnja 1610. u gradiću Annecyju blizu Ženeve.Red je 23. travnja 1618. uspostavljen kao redovnička zajednica s trajnom klauzurom i svečanim zavjetima.

Karizma reda Sestra Pohoda Marijina je potpuno predanje Bogu i bližnjemu, koje se pokazuje u nasljedovanju Isusa Krista, u molitvi i radu.

Život se redovnica odvija u klauzuri u kojoj nastoje izgraditi zajednicu ljubavi poput one u nazaretskoj obitelji.

Danas u svijetu ima ukupno 150 samostana: 88 u Europi, 51 u Americi, 8 u Africi i 3 na Istoku. Ukupno je otprilike 2 286 sestara i 188 novakinja.

 

 b_0_0_0_00_images_slike_casne-home.jpgspetra